Снимка: БулфотоЕлектронните цигари съдържат никотинова течност, а проблемът с нея, освен,

...
Снимка: БулфотоЕлектронните цигари съдържат никотинова течност, а проблемът с нея, освен,
Коментари Харесай

Нужна е регулация, за да е ясно, какво има в течностите на електронните цигари

Снимка: Булфото

Електронните цигари съдържат никотинова течност, а казусът с нея, с изключение на, че съдържа никотин, който провокира взаимозависимост е, че никой не знае какво се продава на улицата, в случай че този развой не е контролиран, написа novini.bg.

„ Точно подобен е абсурдът в Съединени американски щати, а не изобщо за другите възможности на цигарите или електронните цигари “, сподели Д-р Хасърджиев.

Експертът заключи, че ситуацията в Европа е много по-различно, като даде образец с Англия, където още от 2012 година държавните управляващи предизвикват използването на електронни цигари, които да заменят елементарните такива, които в действителност са огромният палач. „ Цигареният пушек е това, което задръства белите дробове и се развива инфектиране. В димът се съдържат канцерогените. Той основава огромните проблеми “, сподели Д-р Хасърджиев. Във Англия има национална тактика за насърчаване прекосяването на пушачите към електронни цигари и годишно близо 40 000 души годишно заменят цигарите с електронни такива. Разликата със Съединени американски щати е, че на Острова всички тези артикули са доста добре следени. „ Не може всеки да стартира да продава нещо, без да е ясно какво получава потребителя. Всичко се случва следено, с лекари и експерти, които оказват помощ на хората да се откажат от тютюнопушенето “, показа здравният специалист.

За устройствата, които нагряват тютюн (IQOS, glo), Д-р Хасърджиев изясни, че Съединени американски щати е първата страна в която Агенцията по храни и медикаменти (FDA) стартира процедура по утвърждението на тези артикули, като по-малко нездравословна опция на цигарите. „ Това се случва за първи път в историята. Доскоро това беше немислимо “, сподели Д-р Хасърджиев. Целта на президента Тръмп в Съединени американски щати е да накара всички тези, които продават електронни цигари да преминат през такава процедура на утвърждение в FDA и да потвърдят, че продават нещо с понижена щета. Здравният специалист счита, че в случай че това се потвърди, то тогава би трябвало даже да се изготвят национални тактики за предлагането на тези артикули, като средство за отвод от един от най-тежките пороци – тютюнопушенето.

На въпроса какви са проучванията, които демонстрират дали нагреваемите тютюневи произведения имат понижена щета за тези които ги използват и за близките, Д-р Хасърджиев показа, че към този момент има доста проучвания. Най-сериозното доказателство по тази причина е, че Американската организация по храни и медикаменти разреши преди няколко месеца на един от тези артикули да се продава на американския пазар по формален ред.

„ Ясно е, че в тези артикули няма катрани и канцерогени в такива големи количества, каквито има в една изпушена цигара. Логично е да мислим и допускаме, че откакто има по-малко отрова, човек ще се трови по-малко. Разбира се би трябвало да мине време, с цел да се разбере правилно ли е това, само че аз персонално не считам да очаквам 20 години “, показа специалистът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР